Odalan Bali

Cada 210 dies els balinesos celebren una cerimònia o odalan en un dels temples del seu barri o població. Són cerimònies festives que serveixen per donar gràcies, demanar sort i proteció als déus i esperits que els governen. Abans d’ahir i ahir al vespre (27 i 28 de juliol, respectivament) vaig participar de les cerimònies que van celebrar-se al temple Pura Keloncing, al nord del vilatge Padangtegal, al municipi d’Ubud. Vaig compartir sopar, dolços, tes i cafè amb la comunitat del vilatge. També vaig participar de les pregàries col·lectives al clos més sagrat del santuari, davant les torres on seuen els déus custodiats per soldats de pedra. Envoltat de fidels, ombrel·les, torres d’ofrenes amb fruita i animals empalats. Després, vaig escoltar l’orquestra de gamelan i fruir de les danses. Les fotografies són testimoni del record d’aquests dos darrers dies.

2 respostes a “Odalan Bali

 1. carme cortada

  Des del 29 de juliol, no ha visitat ni escrit més sobre la seva ruta actual?

  Des que l’he conegut procuro anar-lo seguint. M’agraden molt les seves narracions i les seves fotografies i no cal dir els vídeos.

  FELICITATS

  carme cortada vilamitjana

  M'agrada

 2. Pau Mestres i Parés

  Jaume,

  Per a mi aquestes fotografies són impressionans. És molt difícil poder estar en aquests llocs, per a mi i per moltes persones, ja se sap que la majoria segueixen els guies. També manquen diners per a fer aquests viatges. Ara que em jubilo el 31/8 podria acompanyar-te però en manquen els diners.

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s