Harvesting Coconuts on a Rainy Day

In the morning of a rainy day I was at the veranda of my house in Ubud, in the very heart of Bali. Lying among comfortable thick and soft feather cushions reading Sherwood Anderson’s book Winesburg, Ohio. I could listen only the sounds of singing birds and rainy water falling on palm shining leaves. Then I saw Komang climbing a nearby trunk of coconut tree. My camera was within one’s reach. Komang did not notice I was recording him. He was too busy on harvesting coconuts up there. This is a video with nothing else than a Balinese young man harvesting coconuts on a rainy day in Bali island. My first video at Vimeo. I hope not the last (and not the best). Link to the video: https://vimeo.com/22157783

Technical descriptions: Recorded by digital still camera Sony Cyber-shot HX5V. Original file m2ts. Shooted without tripod.

2 respostes a “Harvesting Coconuts on a Rainy Day

    1. Oitant que és una joia! El professor Colomer sempre recomana bones lectures. Llegit a Bali, als antípodes del món que reflecteix el llibre. Ja va bé que sigui així. Molts escenaris fan un món. Ser capaços de mouren’s per escenografies canviants. Però una al cap, la nostra. La qüestió és si la d’abans o la que ha quedat després de diluïr-se. Pot haver-hi reconciliació amb el desastre? Seria bonic poder reescriure sense errades. Professor Colomer, ara acabo d’entrar a casa després de donar un tomb pel “meu” poble. Colonització culminada.

      M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s